Op 1 november 1971 wordt Anneleen geboren in Wilrijk (Antwerpen). Als zevenjarig meisje begint ze met muzieklessen in het Jeugdmuziekatelier Cantecleer te Mortsel. Daar wordt de interesse voor zang, muziek, dans en woord gewekt. Anneleen gaat plichtsbewust naar school, maar wordt pas nà 16u echt wakker. Ze volgt jarenlang allerlei muziek-, woord- en danslessen en staat met deze kunstvormen al gauw op het podium. Na het middelbaar onderwijs kiest ze voor het Lemmensinstituut te Leuven. In juni 1995 behaalt ze de Meestergraad in de Dramatische kunst, optie Woordkunst. Anneleen combineert sinds 1995 een job als lerares woord met het leven op het podium: met bevriende collega’s trekt ze rond met verschillende poëzie- en cabaretprogramma's. Ze wordt regelmatig gevraagd als verteller en bouwt ook als presentatrice van concerten expertise op, van klassiek tot fanfare-orkest, van jazz tot folk. - Ze is jaarlijkse spelleider in het taalprogramma 'De Taalsmid' in Asse. - Ze is vaste presentatrice van de jaarlijkse volksmuziekfestivals Folk in 't gruun te Schoten en Gooikoorts te Gooik. - Anneleen werkt als lerares woord en mentor in de Kunstacademie van Geraardsbergen.

Anneleen is geschoold als gitariste, zangeres en draailierspeelster. Zij was muzikante in de volksmuziekgroep Trèz, tegenwoordig is zij zangeres in de a-capellagroep Balvokal, een groep van 5 zangers die gezongen bal verzorgt (www.balvokal.be).

In haar vrije tijd was Anneleen één van de drijvende krachten achter de vzw ’t Smiske, een klein kunstencentrum in Asse dat wekelijks allerlei concerten organiseert. 15 jaar lang was zij ook bestuurslid van Muziekmozaïek, het impulscentrum voor folk en jazz in Vlaanderen.